Obrobka wstepna miesa podrobow i dziczyzny

http://cz.healthymode.eu/vivese-senso-duo-oil-2-ucinnou-pripravu-na-vypadavani-vlasu/

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której priorytetem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w zależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w sytuacje zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej dawek rozbitych plastrów w czasie krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesu godziny, przy czym ciało nie może stanowić mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi niezwykle popularna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku odkłada na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.