Maszynka do miesa wilk uzywana

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest daleko korzystniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://crane.com.pl/at-biostenix-sensi-oil.html

Wielki wybór wilków na zbycie pozwoli na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu pora na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) natomiast nie wymaga wysokiego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co bardzo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania decyduje o wielkiej mocy maszyny. Jak każde dania brane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia zakłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa zaczyna się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w pozostałe akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To proste urządzenie, tanie w jasnych cenach, stosowane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę jak w licznych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a oryginalnych ulepszaczy.